Alla som älskar klassiska bilar är inte raggare

Det är lätt att tro att alla som älskar klassiska bilar är raggare och tillhör den kulturen, men så är givetvis inte fallet. Det finns oerhört många klassiska bilar och bilmärken ända från bilens historia och långt ifrån alla av dem tillhör den kultur man ser hos raggare.

classic carsMånga är helt enkelt bilentusiaster som köper äldre bilar och renoverar upp dem för att sedan köra dem eller bara beundra dem. En del av dessa åker till bland annat Power Big Meet men långt ifrån alla gör det. Många anser att sådana evenemang inte är kring bilen i sig utan kring kulturen runt omkring. Det sker andra möten och träffar varje år för bilentusiaster där klassiska bilar och även äldre klassiska bilar är av betydelse. Det handlar då om att visa upp bilarna och eventuellt köpa och sälja dem. Det blir en form av en utställning och ett informations byte där ingen populär kultur är i centrum, utan det är bilen som räknas.

Om man är intresserad av bilar från innan världskrigen så finns det träffar även för dem. Dessa är ibland räknade som de riktiga klassiska bilarna och att det är dessa bilarna som borde räknas. Deras möten är oftast mindre och annorlunda strukturerade. Att köra omkring med dessa bilar sker men de är oftast långsammare och ger en helt annan känsla än att köra en amerikansk klassiker från 50- eller 60-talet.

Det är lätt att räkna alla bilälskare till raggare, framförallt om det är äldre bilar och klassiska bilar man talar om men så är inte fallet. Det går inte att förbise att klassiska bilar är långt mer än en populär kultur och man kan nästan räkna det som en kultur i sig. Många av de riktigt klassiska bilarna visas upp på utställningar och museum och körs inte lika ofta som nyare klassiska bilar gör. Det är en av anledningarna till att många av dessa bilar och möten ofta inte räknas in eller ens är på tänkta när man tänker på klassiska bilar.