Power Big Meet – årets största bilträff

Power Big MeetDen första helgen i juli händer något speciellt i Sverige och framförallt i den lilla staden Västerås. Det är nämligen så att Power Big Meet, äger rum den helgen. Om namnet låter konstigt så heter träffen i folkmun endast Power Meet. Det här är en årlig träff för alla som är intresserade av äldre klassiska bilar och raggarkulturen. Om man har en bil från 50-talet och vill visa upp den eller bara umgås med andra med samma intresse så är det den här helgen som räknas och är den viktigaste.

Power Big Meet är ett årligt evenemang som startade 1978 med 80 bilar och 400 besökare. Därefter har populariteten minskat och sedan växt sig starkare igen. Idag är det den absolut största händelsen på året för raggare och bil intresserade. Från början var mötet förlagt till olika städer från år till år men 1983 flyttade det till Västerås och har varit kvar där förutom 1986. Under 2015 var det 21 000 fordon som deltog och antalet besökare gick inte att räkna.

Från början var träffen från fredag till söndag men idag börjar mötet på torsdagen och avslutas natten mellan lördag och söndag. Under dagtid är det bilutställning och folk umgås, grillar och pratar med andra entusiaster och familjer åker för att titta på bilarna. På kvällstid är det party och bilarna kör runt, så kallad Crusing till sent in på natten. Det finns regler för när och hur länge bilarna får köra men polisen säger att det ofta är väldigt mycket kaos under den här helgen.

Det går inte att sticka under stolen med att Power Big Meet i Västerås är en stor och viktig högtid för de som är intresserade av bilar och då framförallt av klassiska bilar så som Cadillac. Antalet besökare och antalet fordon ökar för varje år och det är besökare av alla åldrar som är där, vilket visar vikten och kärleken till evenemanget.