Klassiska bilar är ett stort intresse

Det går inte att ta miste på det stora intresset det finns i Sverige och andra delar av världen när det kommer till motorer och klassiska bilar. Det finns en mängd olika tillställningar, museum och möten som äger rum runt om i Sverige. Dessa sker året om även om de flesta träffar och möten sker under sommaren.

Classic cars are a big interestMånga städer idag har någon typ av motormuseum så om man är nyfiken och inte vill gå på en större tillställning kan man alltid besöka ett museum. Det ger dock inte samma känsla som en träff men det är i regel lugnare och tystare. Ett museum har även ofta en stor mängd olika fordon och klassiska bilar av olika slag, från olika tidsperioder.

Förkärleken till bilar och motorer i sig, är stort i Sverige och varje evenemang är fullt med folk. Det går att säga att den svenska säsongen börjar runt påskhelgen och fortsätter sedan till slutet av Augusti. Därefter lugnar det ner sig med träffar, oftast på grund av väder och att de äldre klassiska bilarna inte är lika tåliga för kallt och blött väder som modernare bilar är.

Om man är intresserad av klassiska bilar så finns det mängder av träffar man kan gå på som besökare. Det finns även många TV shower att se, tidningar, magasin och böcker att läsa samt hela internet att söka information på. Endast ens eget intresse sätter stopp för kunskapen kring klassiska bilar.

Om man vill äga en klassisk bil så måste man vara införstådd att de i regel är dyra i inköpspris, kräver stora renoveringar för att bli fina och fungera bra och stor kunskap för att kunna renovera bilen. Sedan måste man vara införstådd med att en klassisk bil är dyr i drift då de i regel tar mycket olja och bensin eftersom det inte var något man tänkte på när de byggdes. Priserna och tiderna var annorlunda då jämfört med nu och det är mycket det som gör att så många är intresserade av klassiska bilar och kulturen kring dessa fordon.