Klassiska bilar i media

Om man är intresserad av klassiska bilar, olika populära kulturer runt bilarna och mycket mer så finns det idag väldigt mycket information att ta del av.

TV

Om man tittar i media så är bilar i sig ett stort och populärt ämne med stora TV serier från både USA och England. Där man antingen renoverar upp gamla klassiska bilar eller provkör bilar av olika modeller. Dessa serier har blivit populära i Sverige och sänds på flera olika kanaler.

Tidningar, magasin och böcker

Om man går in i en butik och tittar bland deras magasin och tidningar så hittar man väldigt många som handlar om bilar av olika åldrar. En stor del av dessa handlar i någon form om klassiska bilar med reportage, information och köp-och sälj annonser. Det finns åtminstone en tidning eller ett magasin per intresse i den svenska handeln idag. Det finns även väldigt många böcker om klassiska bilar med information och bilder.

Film

classic cars in filmsOm man tittar på den populära kulturen runt bilar så är det många filmer om klassiska bilar eller där den klassiska bilen är en del av filmen. Greece är ett sådant exempel men det finns många fler. Dessa filmer är viktiga för dagens raggarkultur och hur kärleken för äldre klassiska bilar har växt i Sverige. Mängden filmer är stort och många är inspelade på 80-talet i USA men det finns även en hel del modernare filmer om ämnet.

Internet

Om man vill ha så mycket information som möjligt om klassiska bilar och vill ha det snabbt så är internet det bästa sättet att hitta det man letar efter. Det finns väldigt mycker information på internet om klassiska bilar. Vad man än letar efter, om det är tips på hur man ska renovera dem, var man kan köpa och sälja dem, var de årliga träffarna och mycket mycket mer. Internet är den största och kankse bästa källan till information och för att knyta vänskapsband med andra som delar samma intresse som en själv.