Tjolöholm classic motor show och mer

Tjolöholm classic motorVarje år annordnas Tjolöholm classic motor show och under 2016 kommer showen gå av stapeln den 22 maj. Det är cirka 1300 fordon som är anmälda till årets show och det är fordon med både två och fyra hjul. Tjolöholm classic motor show är mer än bara en motorshow eftersom det är ett stort evenemang för hela familjen med motorer och en tillhörande marknad. Även andra former av motorer visas upp och pratas om och det gör att det blir en blandning av gammalt och nytt. Det finns alltså något att uppleva för hela familjen oavsett intresse.

Om man har vägarna förbi så är det en stor tillställning som lockar många, men det finns mer att göra i Tjolöholm om man till exempel är trött på den aktuella marknaden. Bland annat så finns ett av Hallands mest kända slott Tjolöholm att besöka. Slottet byggdes 1898 och invigdes 1904 och är ett oerhört populärt turistmål. Eftersom slottet är så gammalt så har de en viktig plats för turister men har även gjort att den klassiska motor shown äger rum här. De är nämligen kopplade samman på många vis även om det är två helt skilda saker.

Många som är intresserade av bilar besöker slottet när de ändå är i farten och man kan se det berömda slottet från motorshowen som äger rum här. Slottet är från samma tidsperiod som många av bildarna som visas och det gör att slottet har en koppling till bilarna och inte är byggt för häst och vagn som så många andra slott utan även för motorfordon så som äldre bilar.

Att uppleva klassiska fordon och klassiska bilar tillsammans med svensk natur, kultur och historia är ofta uppskattat. Vilket gör den här tillställningen till något mer än vad många andra träffar för klassiska fordon och motorer är.