Världens 10 mest populära bilshower

Bilar är idag vanligare än cyklar eller andra fordon i västvärlden. Bilen har snabbt blivit ett måste för vissa och ett stort intresse för andra, vilket lett till att allt fler besöker bilshower idag än för 20 år sedan. Här får man chansen att bland annat se de senaste bilarna som passar sig för den som tar bilen till jobbet dagligen. Samtidigt får man även chansen att se de senaste sportbilarna och andra bilar som man kanske bara drömmer om. Det finns massor av olika bilshower runt om i världen och här hittar du de 10 mest populära.

Plats 10 – 6shutterstock_273727673

På tionde plats finner vi Woodward Dream Cruise som är en dröm för alla som älskar muskelbilar och hot rods. På nionde plats har vi Auto Shanghai. Kina insåg snabbt hur populärt bilutställningar var och grundade mässan under 1980-talet. På åttonde plats ligger North American International Auto Show som hålls i Detroit varje år och som fokuserar på amerikanska bilmärken. Den följs tätt av en annan amerikansk bilshow, nämligen Chicago Auto Show som är störst i USA. På sjätte plats är det sedan dags att åter bege sig tillbaka till Asien med Tokyo Motor Show. Vill man fördjupa sig i de olika mässorna kan man kolla in autos cheat sheet.

Plats 5- 1

Nu när vi kommer till vår topp fem befinner vi oss för det mesta i Europa, med Pebble Beach Car Week som undantaget på plats fem. Denna bilvecka i Kalifornien drar till sig kändisar från hela världen. På plats fyra finner vi Goodwood Festival of Speed som går av stapeln i West Sussex i England varje år. Här ligger fokus på gamla bilar och festivalen drar till sig 100 000 deltagare varje dag i tre dagar. Paris Motor Show ligger sedan på tredje plats och var den första bilshowen i världen. Silvermedaljen går till International Geneva Motor Show och på toppen finner vi Frankfurt Motor Show.